Categorieën
Meest recente berichten
Archief
Tags

Opleidingen

Bij de Yoga Academie Nederland volg je de vierjarige basisopleiding tot yogadocent. Daarnaast kun je je bij YAN specialiseren in docent zwangerschaps- en kinderyoga. Bovendien biedt YAN seminars en bijscholingen voor afgestudeerde yogadocenten. Al onze docenten en het lesmateriaal zijn helder en praktijkgericht. We hebben niet voor niets het motto ‘Yoga is doen’.

Paul en TreesPaul en Trees van Veen
Paul en Trees van Veen zijn de oprichters van De Yoga Academie Nederland. YAN ademt het enthousiasme en de bevlogenheid van het duo. Met hun nadruk op de praktische kant van yoga zetten zij hun opleiding op de kaart. De academie brengt tradities van duizenden jaren over volgens de regels en invloeden van het huidige decennium.

Yoga-opleiding
De vierjarige opleiding tot yogadocent zet de overdracht voort van het 5000 jaar oude Hatha-yogasysteem, maar dan vertaalt naar de eisen en invloeden van deze tijd. Vervolgens ben je als yogadocent weer een schakel in dezelfde overdracht van traditie richting je leerlingen. Hatha-yoga is het kernvak van de opleiding. Daarnaast is er aandacht voor psychologie, didactiek, pranayama en ayurveda. De docenten geven les met behulp van moderne methoden en leermiddelen. De lessen zijn niet alleen leerzaam, maar bieden ook inspiratie voor je eigen ontwikkeling.

Zwangerschapsyoga
Vrouwen hebben het druk. Ze jongleren met baan, vrije tijd, relaties en kinderen. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk dat ze meer tijd voor zichzelf vrijmaken. Tijdens deze specialisatieopleiding leer je hoe je vrouwen bewust kunt maken van hun veranderende, zwangere lichaam. Hoe halen ze het beste adem? Hoe bereid je hen voor op de bevalling? En waar moet je als yogadocent rekening mee houden met betrekking tot de zwangerschap?
De specialisatie duurt een jaar en bestaat uit tien lessen. Deze kun je alleen volgen als je in het bezit bent van het diploma van Hatha-yogadocent.

Kijk voor meer opleidingen en seminars op onze website

Leave a Reply